Calibration 0% after 4+GB download

Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Re: Calibration 0% after 4+GB download

Post by cFos Support on Tue Oct 08, 2019 11:00 am

All users that experience this issue should set the following value via the cFosSpeed console:
Code:
spd set tx_bound_cnt=5

If you then believe that the maximum TX rate
(see "maxtxacked" value) is reasonable, you can set "tx_bound_cnt=5"
by hand to enable the rest of calibration to complete.
cFos Support
cFos Support
cFos Admin
cFos Admin

Anzahl der Beiträge : 116
Anmeldedatum : 2017-06-07

Back to top Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Re: Calibration 0% after 4+GB download

Post by Luistsp on Fri Sep 27, 2019 11:34 am

C:\Program Files\cFosSpeed>spd speed
Current shaper settings (v10.51.2344):
maxtxraw=1742K maxtxacked=1732K maxrx=15.21M avg_time=4000
mindelay=2558 variance=1834 vari_fixed=0
reg_id=2 method=adaptive (Cool pinger=udp_km4 mtu_limit=65535 (65535)
voltxraw=9848M voltxacked=6423M volrx=309.5G time_used=35d 19h
maxiplen=1500 rx_limit=inf tx_limit=inf inhibit_bridged=0
ping_cnt=348673 pong_cnt=332134 (95.2%) burst_cnt=3
adapter=LAN link speed: rx=125M tx=125M
txspeed=134.2M fixed=0 tx_bounce_cnt=0 calibrated=0
tx delay=10000-16834 rx delay=20000-26834 delay_auto=1

Luistsp
Newbies
Newbies

Anzahl der Beiträge : 2
Anmeldedatum : 2019-08-18

Back to top Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Re: Calibration 0% after 4+GB download

Post by cFos Support on Thu Sep 19, 2019 11:11 am

In order for Traffic Shaping to work, cFosSpeed has to get a clear signal of what it looks like when your line is congested.
That is, it must observe heavy uploading with a high ping.  
If that happens, it will increase the "tx_bound_cnt" variable.  
This has to happen 5 times.  
The rationale behind this is that cFosSpeed knows a reasonable maximum Tx speed of your line.

If calibration doesn't work at your place and is stuck at 0%, this
could be the reason.  If you then believe that the maximum TX rate
(see "maxtxacked" value) is reasonable, you can set "tx_bound_cnt=5"
by hand to enable the rest of calibration to complete.
cFos Support
cFos Support
cFos Admin
cFos Admin

Anzahl der Beiträge : 116
Anmeldedatum : 2017-06-07

Back to top Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Re: Calibration 0% after 4+GB download

Post by matheushrn on Sun Aug 25, 2019 7:31 pm

I have the same problem!
I changed my internet provider, tried to calibrate but it does not go out of 0%.
Is it a new problem?




Current shaper settings (v10.50.2338):
maxtxraw=7107K  maxtxacked=6589K  maxrx=13.22M  avg_time=2000
mindelay=615  variance=20000  vari_fixed=0
reg_id=3  method=pppoe (1)  pinger=udp_km4  mtu_limit=65535 (1492)
voltxraw=1538M  voltxacked=89.18M  volrx=756.7M  time_used=39m 40s
maxiplen=1464  rx_limit=inf  tx_limit=inf  inhibit_bridged=0
ping_cnt=2147  pong_cnt=1847 (86%)  burst_cnt=1
adapter=LAN  link speed: rx=125M tx=125M
txspeed=134.2M  fixed=0  tx_bounce_cnt=0  calibrated=0
tx delay=10000-35000  rx delay=20000-45000  delay_auto=1


matheushrn
Newbies
Newbies

Anzahl der Beiträge : 1
Anmeldedatum : 2019-08-25

Back to top Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Re: Calibration 0% after 4+GB download

Post by Luistsp on Sun Aug 18, 2019 7:33 pm

I have same problem on win 10

C:\Program Files\cFosSpeed>spd speed
Current shaper settings (v10.26.2312):
maxtxraw=1720K maxtxacked=1720K maxrx=9422K avg_time=4000
mindelay=1047 variance=1691 vari_fixed=0
reg_id=2 method=adaptive (Cool pinger=udp_km3 mtu_limit=65535 (65535)
voltxraw=90.85M voltxacked=73.29M volrx=823.2M time_used=19m 15s
maxiplen=1480 rx_limit=inf tx_limit=inf inhibit_bridged=0
ping_cnt=1882 pong_cnt=1882 (100%) burst_cnt=0
adapter=LAN link speed: rx=125M tx=125M
txspeed=134.2M fixed=0 tx_bounce_cnt=0 calibrated=0
tx delay=10000-16691 rx delay=20000-26691 delay_auto=1

Luistsp
Newbies
Newbies

Anzahl der Beiträge : 2
Anmeldedatum : 2019-08-18

Back to top Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Re: Calibration 0% after 4+GB download

Post by Dr.Flay on Sat Jan 26, 2019 9:36 pm

Uploads are also important for calibration.
Try resetting it with the calibrate line option you will find in the traffic shaping menu, if you right-click the tray icon or widget.
Then open the cFos Speed test from the right-click menu.
Run the tests twice. This is usually enough.
Dr.Flay
Dr.Flay
Newbies
Newbies

Anzahl der Beiträge : 11
Anmeldedatum : 2018-08-10

Back to top Go down

Calibration 0% after 4+GB download Empty Calibration 0% after 4+GB download

Post by crenshaw1979 on Tue Jan 15, 2019 3:39 pm

I have downloaded over 4GB of data and my calibration is still stuck at 0%.
Any suggestion on what I can do to fix this?


Speed Info
Version 10.26.2312
Windows Name Windows 10 Home Multiprocessor Free (8 procs)
Windows Version 10.00.17763 (x64)
Maximum Raw Send Speed 107.5 mbytes/s
Maximum Acked Send Speed 107.5 mbytes/s
Maximum Receive Speed 107.7 mbytes/s
Minimum Delay 3 ms
Delay Variance 5 ms
Current Maximum Receive Speed 107.7 mbytes/s
Current Maximum Send Speed 107.5 mbytes/s
Traffic Counting Method adaptive
Pinger udp_km3
MTU Limit 65535 (65535) bytes
Averager Time 4 s
Total Raw Sent Volume 4852 mbytes
Total Acked Sent Volume 4246 mbytes
Total Received Volume 19.83 gbytes
Total Time Used 6h 38m
Inhibit Bridged No
Maximum IP Length 1500 bytes
Pings Sent 3,725
Pongs Received 3,721 (99.8%)
Current Send Speed 134.2 mbytes/s
Send Delay 10-20 ms
Receive Delay 20-30 ms
Calibration Done 0% (Poor)
Traffic Shaping Status shaping is active

crenshaw1979
Newbies
Newbies

Anzahl der Beiträge : 1
Anmeldedatum : 2019-01-15

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum